U trendu

Pavlović (Narodna stranka): Sednicom o bezbednosti predsedava Vulin koji je promovisao Jovanjicu

Zamenik šefa odborničke grupe Narodne stranke u Skupštine Beograda Miloš Pavlović ocenio je danas da sednici Skupštine Beograda o bezbednosti ne može da „predsedava“ ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, „čovek koji je promovisao ‘Jovanjicu’ i ne može da dokaže poreklo imovine“.

Na konferenciji za novinare ispred Centra „Sava“, u kojem se održava sednica, Pavlović je naveo da je Beograd najnebezbednija prestonica u ovom delu Evrope sa više od 100 ubistava za devet godina i malim brojem rešenih ubistava.

„Sada imamo situaciju da se vlast izmedju sebe svadja i pripisuju saradnju s klanom (uhapšenog Veljka Belivuka) koji su sami stvorili“, rekao je Pavlović.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladmir Gajić izjavio je da sednici Skupštine grada o bezbednosti predsedava Vulin, koji je, kako je ocenio, „kontaminiran“ u aferi „Jovanjica“.

Govoreći o aferama „Krušik“, „Jovanjica“ i „Prisluškivanje“ (predsednika Srbije), Gajić je naveo da je to „jedan predmet“, jer ih vezuje učešće predstavnika vlasti.

Gajić, koji je advokat Aleksandra Obradovića, optuženog u slučaju „Krušik“, rekao je da je taj proces u stanju „hibernacije“.

Nabavka autobusa je sistemska kradja pred izbore

Zamenik šefa odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je nabavka 100 autobusa za javni prevoz u Beogradu po pojedinačnoj ceni od 306.000 evra, „sistemska kradja pred izbore“.

Na konferenciji za novinare ispred Centra „Sava“, gde se održava sednica Skupštine Beograda koju opozicija bojkotuje, Pavlović je naveo da su se ranije autobusi nabavljali za 144.000 i 201.000 evra.

„Mi sumnjamo da je, kao i u svakom poslu gde su grad i (zamenik gradonačelnika Beograda Goran) Vesić, u pitanju kradja – da se novac gradjana preliva privatnim licima“, rekao je on.
Beogradski izbori najavljeni su za proleće 2022. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.