U trendu

Pavlović (Narodna stranka): Sekretarka za urbanizam se uz podršku Vesića stavila iznad suda

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da je gradska sekretarka za urbanizam i gradjevinske poslove Bojana Radaković „zabranila V.M. ulaz u prostorije Gradskog sekretarijata u Ulici 27. marta“.

On je u saopštenju zatražio od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da objasni „zašto je i na osnovu kojih ovlašćenja“ gradska sekretarka donela tu zabranu.

„Vesić i njegovi saradnici su privatizovali gradsku upravu i njene organe, a ova zabrana ulaska je poslednji primer njihove bahatosti. Bojana Radaković nema ovlašćenja da bez odluke suda zabranjuje ljudima ulazak u zgradu uprave, i zato nije validno ni njeno objašnjenje da je V.M. ne može da udje u zgradu jer je osumnjičen za davanje mita i prevaru“, rekao je Pavlović.

On je dodao da je „očigledno da se motivi zabrane ulaska kriju u ličnom sukobu interesa sa pojedincem ili grupom“, i ocenio da je gradska sekretarka time poslala poruku da su „samovolja vlasti i lični interesi iznad prava gradjana i da ‘bahatost vlasti nema granice’.

„Zato Vesić mora da objasni da li su gradski sekretari, kojima on rukovodi, izuzeti od primene zakona u odnosu na sve ostale gradjane i da li su oni slobodni da samostalno i bahato odlučuju o pravima svih Beogradjana“, ocenio je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.