U trendu

Pavlović (Narodna stranka): Vanredni izbori u Beogradu zavise od Vučićeve odluke

 Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da „ne može dati racionalno mišljenje“ u vezi sa raspisivanjem vanrednih izbora za gradski parlament, jer je to odluka koja zavisi samo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

„Vučić je u dosadašnjoj političkoj karijeri pokazao da baš i ne govori istinu, a posle sastanka sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Djilasom nije dao decidnu izjavu da će tih izbora i biti u 2023. godini“, izjavio je Pavlović za televiziju Nova S.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Pavlović je dodao da većina u gradskoj skupštini zavisi i od parlamentarne većine u Skupštini Srbije.

Upitan o sastanku Vučića i Djilasa posle izbora održanih 3. aprila i Djilasovoj oceni da će biti vanrednih izbora u Beogradu, Pavlović je odgovorio da je Vučiću posle izbora bio potreban „neko ko će da spusti tenzije oko potencijalne opasnosti da gradjani Beograda izadju na ulice zbog odbrane izborne volje i ko će da pruži legitimitet aprilskim izborima“.

„To je bio upravo Djilas, imajući u vidu da je Vučić u medijima koje kontroliše osnovano ili neosnovano proglašavao Djilasa za lidera opozicije“, zaključio je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar