U trendu

Pavlović (Narodna stranka): Zašto gradonačelnik Beograda nije srušio svoj nelegalni objekat

Narodna stranka saopštila je danas da je gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapića, koji je investitor nelegalnog objekta na Bežanijskoj kosi, upitala zašto ga nije srušio i kada će to da uradi.

Šef odborničke grupe Narodne stranke u gradskoj skupštini Miloš Pavlović je u saopštenju naveo da je Šapić prethodnih dana, tokom obilaska nelegalnog gradilišta na Avali rekao kako je vlasnik nelegalnog objekta prihvatio da ga sam sruši jer bi u suprotnom to uradio grad.

Pavlović je kazao da je Šapić tada ponovio kako je “rešavanje pitanja ovog objekta bila jedna od prvih stvari na listi obaveza od kada je postao gradonačelnik”.

Naveo je da Narodna stranka „pita Šapića zašto nije srušio nelegalni objekat čiji je on lično investitor?, te dodao da je Šapić investitor izvođenja nelegalnih radova na objektu u naselju Bežanijska kosa.

„Iako je 1. septembra 2021. i 13. septembra te godine odbijen za izdavanje rešenja o odobrenju za izvođenje radova, Šapić je pristupio izvođenju radova na objektu koji je pod zajedničkim krovom, a bez saglasnosti ostalih suvlasnika i bez građevinske dozvole, čime je izvršio krivično delo građenje bez građevinske dozvole“, tvrdi Pavlović.

On je naveo i da Narodna stranka pita Šapića „da li je tačno da sa funkcije gradonačelnika Beograda vrši konstantan pritisak na nadležne gradske službe da mu izdaju zapisnik kako je njegov objekat na Bežanijskoj kosi izgrađen u skladu sa zakonom“?

Pitao je i „da li se zakon i rušenje nelegalnih objekata primenjuje samo za ljude koji nisu članovi Srpske napredne stranke (SNS)“.

Pavlović smatra i da je takvim postupanjem Šapić „Beograđanima jasno pokazao“ da za njega i članove SNS-a zakon ne važi i da mu rešavanje problema nelegalne gradnje u Beogradu nije prioritet.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.