Pavlović (Narodna) traži da vlast odustane od prodaje Centra Sava

Odbornik Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović pozvao je danas gradsku vlast da „odmah odustane od prodaje Sava centra u bescenje“, odnosno po ceni od 251 evro za kvadratni metar.

U suprotnom će vlast, ukazao je on, odgovarati za „veliku materijalnu štetu nanetu gradskom budžetu i Beograđanima“.

„Beogradjani su ostali uskraćeni za ekonomsko veštačenje vrednosti Sava centra i za izveštaj o ekonomskoj opravdanosti prodaje tog objekta koji je jedan od simbola Beograda, a sve u doba ekonomske krize izazvane pandemijom virusa korona“, rekao je Pavlović.

On je gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, njegovog zamenika Gorana Vesića i ostale čelnike gradske vlasti pitao da li bi nepokretnosti „Beograd na vodi“ prodali po ceni manjoj od tržišne, odnosno za 251 evro po kvadratnom metru.

Grad Beograd je danas oglasio novu prodaju Sava centra po ceni od 17.548.800 evra, a pošto korisna površina Sava centra iznosi 69.720 kvadratnih metara, to znači da je taj objekat ponudjen na prodaju po ceni od 251 evra po kvadratnom metru.

„Gradska vlast je 2019. godine počela postupak rasprodaje gradske imovine u bescenje donošenjem izmena Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima u javnoj svojini Grada Beograda odnosno nad kojima Grad ima posebna svojinska ovlašćenja, čime je stvorila normativne uslove da se početna cena nepokretnosti može smanjiti na drugoj javnoj prodaji do 60 odsto početne cene“, naveo je Pavlović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.