U trendu

Petković: Insistiraćemo na primeni sporazuma s Prištinom postignutih u Briselu

 Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas na sastanku sa nemačkim ambasadorom Tomasom Šibom, da će Srbija nastaviti da insistira na implementaciji sporazuma postignutih sa Prištinom u Briselu.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za Kosovo Petković je ambasadora Šiba informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, naglasivši da je za primenu postignutih sporazuma sa Prištinom garant Evropska unija.

„Beograd će posebno zahtevati neodložno formiranje Zajednice srpskih opština, sa svim nadležnostima koje joj pripadaju u skladu sa briselskim dogovorima, što je obaveza sa čijim ispunjenjem Priština kasni punih sedam i po godina“, rekao je Petković.

Petković je rekao i da će Beograd „ostati opredeljen za dijalog, kao jedino sredstvo za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja i stvaranje preduslova za trajnu stabilizaciju prilika na zapadnom Balkanu, što je ujedno i jedini način koji može dovesti do sveobuhvatnog sporazuma“.

„Beograd se nada nastavku uspešne saradnje sa nemačkim partnerima, u traženju kompromisnih rešenja za postojeće probleme u regionu“, kazao je Petković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.