U trendu

Petković: Najava Prištine o vraćanju takse pokušaj udarca na dogovore iz Vašingtona

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da su najave iz Prištine o mogućem vraćanju taksi na robu iz centralne Srbije „pokušaj udarca na dogovore iz Vašingtona o ekonomskoj normalizaciji“.

Petković je u pisanoj izjavi ocenio da su takve najave iz Prištine u „suštoj suprotnosti sa duhom koji je potreban u dijalogu“.

„Neka Avdulah Hoti ne misli da će pretnjama primorati Beograd na ustupke i neka ne živi u iluziji da se njegovih pretnji iko plaši. Svojim ekstremističkim stavovima može naneti štetu samo sebi, ali i sopstvenim sugradjanima i stabilnosti regiona, što mi najmanje želimo“, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo.

Dodao je da od medjunarodne zajednice očekuje da „oštro ukori“ Prištinu zbog, kako je naveo, najnovije serije provokacija i jezika pretnji i mržnje kojima se potkopava dijalog.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je ranije danas da će Priština vratiti „recipročne mere“ ukoliko Beograd na pristane na „konačni sporazum koji predvidja uzajamno priznanje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.