U trendu

Petković sa Bocan Harčenkom o dijalogu Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković, danas je sa ambasadorom Rusije u Srbiji, Aleksandrom Bocan-Harčenkom, razgovarao o najnovijoj rundi tehničkog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu i naglasio da je „srpska strana tokom razgovora u Briselu pokazala konstruktivnost uz jasno iskazane crvene linije“.

„Prvi put je u okviru ovih razgovora bilo reči o konkretnim potezima u implementaciji (planu EU za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije) i formiranju Zajednice srpskih opština, a utvrđen je i tekst Deklaracije o nestalima, koji će biti usvojen na sastanku na visokom nivou“, izneo je Petković.

Direktor Kancelarije je skrenuo pažnju na gotovo svakodnevno hapšenje i proganjanje Srba na Ksovu što je ocenio da „pokazuje da kod prištinskih političara ne postoji ni minimum dobre volje za građenje međusobnog poverenja, mira i suživota“.

To potvrđuje i napad na Milana Jovanovića, na koga je u ponedeljak pucao pripadnik Kosovske policije, a Priština na sve načine pokušala to da negira, rekao je Petković.

U saopštenju piše da je Petković zahvalio ruskom ambasadoru zbog „otvorenog i iskrenog razgovora“ i „kontinuiranog razumevanja da je jedino u okviru dijaloga moguće postizanje kompromisnog rešenja i normalizacije odnosa Beograda i Prištine“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.