U trendu

Petković se sastao sa Lajčakom u okviru nove runde dijaloga sa Prištinom

U Briselu je danas počeo sastanak direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića i specijalnog izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka, u sklopu nastavka dijaloga na tehničkom nivou između Beograda i Prištine pod okriljem Evropske unije.

Petković i Lajčak su se sastali odvojeno a zatim su predviđeni direktni razgovori delegacija Beograda i Prištine na čelu sa glavnim pregovaračima Petkovićem i Besnikom Bisljimijem, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

Razgovaraće se, kako je potvrđeno RTS-u, o najvažnijoj temi – Zajednici srpskih opština i to u skladu sa četiri sporazuma iz 2013. i 2015. godine.

Lajčak je sinoć objavio preko društvenih mreža da je tokom protekle nedelje posetio Prištinu i Beograd da pripremi teren za sledeću rundu razgovora glavnih pregovarača danas u Briselu.

Napisao je da je tokom sastanaka razgovarao o tome kako ići napred u primeni Sporazuma od 27. februara i Aneksa od 18. marta.

On je izrazio očekivanja da će glavni pregovarači biti spremni da se dogovore oko konkrentih koraka ka primeni Sporazuma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar