U trendu

Petričić: Samodbrana postaje udruženje, ali bez ambicija da postane stranka

Član grupe Samoodbrana karikaturista Dušan Petričić izjavio je da je ona trenutno u fazi organizovanja kao udruženje gradjana i da nema ambiciju da preraste u klasičnu političku partiju.

„Dakle, iz jedna relativno otvorene forme – grupe istomišljenika koja se sastajala u odredjenim vremenskim  intervalima i, do sada, pokušala da komunicira sa javnošću uglavnom preko aktivnosti i izjava pojedinaca, članova grupe – ide korak dalje, ka organizaciji koja će pružiti mogućnost za neuporedivo preciznije i aktivnije delovanje“, rekao je Petričić za list Danas, najavljujući registraciju grupe.

On je rekao da „naše društvo poslednjih osam godina živi na totalno iskrivljenoj i naglavce postavljenoj retorici, u kojoj je laž i prevara osnovni generator i kriterijum“.

„To je dovelo do potpunog haosa, konfuzije i neverice koja prati svaki pokušaj dobronamernih i dobromislećih pojedinaca da zaustave sunovrat i restartuju ovu zemlju i obeznadjenu društvenu energiju“, ocenio je Petričić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema važnijeg zadatka od vraćanja društveno političke scene na poziciju zdravog, slobodnog i istinitog informisanja i poštovanja beskrupulozno urušenih institucija.

„To je uslov bez kojeg nema vazduha i  života, a jedino u tako zagadjenim atmosferskim uslovima ova vlast opstaje“, naglasio je Petričić.

On je naveo da će Samoodbrana raditi sa idejom da prema potrebi i okolnostima udružuje snage sa drugim, istomislećim grupama, i u Beogradu i u unutrašnjosti bez ambicija da preraste u klasičnu političku partiju.

(Beta)

2 komentara
  1. Anonimni

    Dodik je PROZRET ,FUJ,FUJ, OD TITA JE PUN BEOGRAD „KRAJIŠNIKA“ (okupatora Srbije) ! #“TITOVČIĆI“ SE ZABAVLJAJU , U SRBIJI SU OTROV , … „POMOZI BOŽE SRBIJI“ ################################# NIJE REPUBLIKA SRPSKA (BOSNA I HERCEGOVINA) , ŠTO JE NEKAD BILA -KOD TITA,NITI POSLE NJEGA …### POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

  2. Anonimni

    HRV=PETRIČIĆ -> „TITOVČIĆ“ , IGNORISATI GA

Napišite komentar