Petričić: Samodbrana postaje udruženje, ali bez ambicija da postane stranka

Član grupe Samoodbrana karikaturista Dušan Petričić izjavio je da je ona trenutno u fazi organizovanja kao udruženje gradjana i da nema ambiciju da preraste u klasičnu političku partiju.

„Dakle, iz jedna relativno otvorene forme – grupe istomišljenika koja se sastajala u odredjenim vremenskim  intervalima i, do sada, pokušala da komunicira sa javnošću uglavnom preko aktivnosti i izjava pojedinaca, članova grupe – ide korak dalje, ka organizaciji koja će pružiti mogućnost za neuporedivo preciznije i aktivnije delovanje“, rekao je Petričić za list Danas, najavljujući registraciju grupe.

On je rekao da „naše društvo poslednjih osam godina živi na totalno iskrivljenoj i naglavce postavljenoj retorici, u kojoj je laž i prevara osnovni generator i kriterijum“.

„To je dovelo do potpunog haosa, konfuzije i neverice koja prati svaki pokušaj dobronamernih i dobromislećih pojedinaca da zaustave sunovrat i restartuju ovu zemlju i obeznadjenu društvenu energiju“, ocenio je Petričić.

Prema njegovim rečima, u ovom trenutku nema važnijeg zadatka od vraćanja društveno političke scene na poziciju zdravog, slobodnog i istinitog informisanja i poštovanja beskrupulozno urušenih institucija.

„To je uslov bez kojeg nema vazduha i  života, a jedino u tako zagadjenim atmosferskim uslovima ova vlast opstaje“, naglasio je Petričić.

On je naveo da će Samoodbrana raditi sa idejom da prema potrebi i okolnostima udružuje snage sa drugim, istomislećim grupama, i u Beogradu i u unutrašnjosti bez ambicija da preraste u klasičnu političku partiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.