U trendu

Petru Petkoviću zabranjena poseta Kosovu

Direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću danas je zabranjen ulazak na Kosovo, rekao je njegov zamenik Borislav Tajić, a saopštila kancelarija.

On je u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici obišao mladića Nemanju Mitrovića „koga je grupa Albanaca 12. septembra napala u Babinom Mostu i nanela mu povrede opasne po život“.

Tajić je Mitrovićima preneo pozdrave i podršku Petkovića, kome je, kako je navedeno u saopštenju, danas poseta zabranjena.

Poručio je u saopštenju da „niko ne može da spreči pomoć države Srbije našem narodu na Kosovu i Metohiji“.

„Nastojaćemo da pomognemo Mitrovićima u svim segmentima u kojima je to moguće, da na što bezbolniji način prebrode ovu, za sve nas, a posebno njih, tešku situaciju“, istakao je Tajić.

Majka povredjenog mladića Milena Mitrović je rekla da se pritisak na njenu porodicu u Babinom Mostu nastavlja, ali je zahvalila Kancelariji na podršci.

Petković je za Televiziju Most kazao da tom zabranom Priština „najdirektnije gazi i krši sporazum o zvaničnim posetama“.

Kancelarija je na svom sajtu prenela da je Petkoviću danas Priština deveti put za redom zabranila ulazak na Kosovo i da je on rekao da je svoju posetu na vreme najavio u skladu sa svim procedurama.

„Jasno je da Priština ne želi normalizaciju odnosa kada meni, kao glavnom pregovaraču Beograda, ne dozvoljava ulazak na Kosovo“, rekao je Petković.

Ocenio je da je „jasno da Priština ne želi nastavak dogovora sa Beogradom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar