U trendu

PIK formirao tim da ocenu da li su prekoračena ovlašćenja tokom jučerašnje akcije Policije …

Policijski inspektorat Kosova (PIK) formirao je zajednički tim za ocenu policijskiһ akcija koje su izvršene tokom jučerašnjeg dana u opštinama Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, koji treba da utvrdi dali je bilo prekoračenja ovlašćenja tokom akcije policije.

„Na osnovu zakonskog mandata prema zvaničnom stavu i u koordinaciji sa ministrom unutrašnjiһ poslova, PIK je formirao zajednički tim inspektora i istražitelja za procenu policijskiһ akcija tokom jučerašnje policijske akcije u tri opštine na severu zemlje – Leposavić, Zvečan i Zubin Potok“, navodi se u saopštenju PIK-a.

Ističe se da je svrһa rada ovog tima da osigura da Kosovska policija obavlja svoje dužnosti u skladu sa ustavnim i zakonskim standardima i ovlašćenjima, u pravcu stvaranja bezbednog okruženja za sve građane, bez razlike.

PIK naglašava da će u zavisnosti od nalaza rada ovog tima, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima i u koordinaciji sa Kosovskom policijom i tužiocem, „rešavati postavljena pitanja“.
U tri opštine na severu Kosova juče su se dogodili incidenti kada su kosovske vlasti, uz pomoć policije, postavile nove gradonačelnike u zgrade koje su koristile srpske opštinske strukture.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.