U trendu

Platformi 'Akcija' se pridružila 28. članica

Otvorenoj gradjanskoj platformi „Akcija“ pristupila je danas grupa gradjana „Sabornost“ iz Bogatića, kao njena 28. članica, saopštila je stranka Zajedno za Srbiju (ZZS).

Inicijator „Akcije“ i predsednik ZZS Nebojša Zelenović istakao je da ta platforma raste iz dana u dan i najavio da će u narednom periodu biti još novih članica.

„Ono što smo napravili pre sedam-osam meseci postaje projekat na nacionalnom nivou. Sve što smo uradili u proteklom periodu radjeno je po ugledu na uredjena društva i uredjene političke sisteme“, naveo je on.

Istakao je da su se u „Akciji“ okupili ljudi koji dele iste političke vrednosti definisane programom „Zeleni dogovor za Srbiju“, kao i da ta organizacija radi na „onome što gradjani danas očekuju da treba da se desi u opoziciji“.

„Udruživanje, jer smo pojedinačno svi slabi, konkretna politička ponuda koju imamo u programu ‘Zeleni dogovor za Srbiju’ i novi ljudi“, dodao je on.

Zoran Gačić iz „Sabornosti“ rekao je da je njegova organizacija u programu „Zeleni dogovor za Srbiju“ videla mnoge stvari koje treba da se implementiraju u svakodnevni život u Srbiji i da je to opredelilo članove ove organizacije da pristupe „Akciji“.

„Tu smo da bismo rešili probleme na lokalnom nivou. U našem kraju odredjeni problemi se ne rešavaju godinama i nisu primereni u 21. veku, kao recimo činjenica da u Mačvi četiri sela nemaju zdravu pijaću vodu. Imamo problem odlaganja otpada životinjskog porekla i potencijalnu zarazu zbog toga. Jedan od problema su i plitki bazeni sa pijaćom vodom“, kazao je Gačić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.