U trendu

Počela sednica Skupštine grada Beograda na kojoj se bira novi gradonačelnik

U zgradi gradske Skupštine počela je sednica Skupštine grada Beograda na kojoj bi odbornici danas trebalo da izaberu novog gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Kandidat za gradonačelnika na predlog Srpske napredne stranke (SNS) je Aleksandar Šapić koji je bio prvi na izbornoj listi „Aleksandar Vučić- Zajdeno možemo sve“, dok je za njegovu zamenicu predložena Vesna Vidović.

Potpredsednica SNS-a Ana Brnabić je posle sednice predsedništva SNS na kojoj je utvrdjen predlog Šapića za gradonačelnika, najavila i znatne izmene u sastavu gradskog veća i u sekretarijatima.

„Očekujemo novu energiju u gradu, da završimo započete i započnemo nove projekte i sigurna sam da će Šapić izneti svoj plan i govoriti o konkretnim projektima na sednici“, rekla je Brnabić.

Odbornici opozicione Narodne stranke, Stranke slobode i pravde i Pokreta slobodnih gradjana najavili su danas da neće učestvovati u glasanju za izbor novog gradonačelnika jer smatraju da „nije dostojan“ da obavlja tu funkciju zato što je „u dosadašnjem političkom delovanju pokazao da je sklon zloupotrebama i kršenju zakona“.

Oni su takodje rekli da im još nije dostavljena biografija ni kandidata za gradonačelnika, niti za članove Gradskog veća.

Od 110 odborničkih mandata u gradskoj skupštini, SNS i socijalisti su na aprilskim izborima osvojila ukupno 56, a podržao ih je i jedan odbornik kojega je Pokret obnove Kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića isključio iz stranke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar