U trendu

Počelo sindikalno okupljanje u centru Beograda

Okupljanje učesnika protesta Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ povodom Medjunarodnog praznika rada, 1. maja, počelo je danas na Trgu Nikole Pašića ispred beogradskog Doma sindikata.

Nekoliko stotina učesnika protesta koji su stigli ispred Doma sindikata nose velike zastave SSSS-a i „Nezavisnost“, kao i balone, duvaju u pištaljke, a muzika se pušta sa razglasa.

Učesnici nose transparente „Da li se ovako radi u Evropi“, „Vratite nam našu fabriku“, „Dajte nam zarade“, „Podržimo našu decu, izadjimo na ulice“, „Vreme je da napustite fabrike“.

Medju okupljenima su i članovi Samostalnog sindikata „Frikom“, sindikata Nezavisnost „Imlek“, kao i Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj, duvanskoj industriji i vodoprivredi.

Planirano je da se okupljeni prošetaju do Vlade Srbije, gde će izneti svoje zahteve – veće plate i dostojanstven rad, potpisivanje kolektivnih ugovora, povećanje minimalnih zarada i izmenu zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Učesnici protesta „Protiv diktature“, koji su od 8.30 ispred Doma Narodne skupštine ogranizovali Prvomajski uranak, pridružiće se u podne protestu reprezentativnih sindikata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.