U trendu

Počeo 16. protest Protiv diktature u Beogradu (FOTO)

Učesnici 16. protesta „Protiv diktature“ okupili su se nešto posle 18 časova ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu i blokirali saobraćaj na Trgu Nikole Pašića, odakle će kolona krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Okupljeni nose transparente, medju kojima su „Protiv sistema“, kao i „Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizcaija, zaštita i poboljšanje radničkih prava“, a pušta se rok i pop muzika sa improvizovanog razglasa.

Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, a primetno je prisustvo policajaca u civilu.

Učesnici protesta ranije danas su najavili da će se protestna kolona predvodjena dobošarima i transparentima od Doma Narodne skupštine uputiti ka Pravnom fakultetu, potom proći Beogradskom ulicom, ka Trgu Slavija, odakle će se uputiti ka Terazijama, Knez Mihailovoj i Pariskoj ulici.

Potom će prošetati Studentskim i Trgom Republike, a šetnju će završeti na platou ispred Doma Narodne skupštine.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije počeli su 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Gradjani traže smenjivanje „političke elite“ na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje „svih korumpiranih funkcionera“.

Vladi je dat rok do 17. aprila da ispuni njihove zahteve.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.