U trendu

Počeo protest Srba u Štrpcu

Više hiljada ljudi okupilo se danas u Štrpcu kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog ranjavanja Stefana i Miloša Stojanovića.

Kako je javila Radio televizija Srbije i portal „Kosovo on line“ na potest su, pored gradjanja Štrpca, stigli i Srbi sa centralnog, ali i iz ostalih delova Kosova.

Na protestu su i politički lideri Srba sa Kosova, predstavnici Srpske liste, predsednik te stranke Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, član Predsedništva Slavko Simić , kao i predsednici srpskih opština.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je da su Srbe okupile „junačke rane Stefana i Miloša“.

„Okupile su nas junačke rane Stefana i Miloša iz Štrpca ali i Stefana iz Klokota. Teror diktatorskog režima Aljbina Kurtija se nastavlja. Kurti se toliko zaigrao misleći da su Srbi sklonili barikade jer se plaše. Ako Stefan nije sagao glavu, ko sme od nas da posustane i da se preda. Naša borba mirnim i demokatiskim putem je način da se borimo protiv Kurtija. Za to imamo podršku Aleksandra Vučića“, rekao je Rakić.

Okupljeni gradjani nose trasnaprente sa natpisima „Kosovska Kamenica je uz braću iz Štrpca“, „Od gornjeg Kusca do Štrpca kuca jedno srce“, „Kurti, decu ti nećemo oprostiti!“, „Stefane, srce srpsko junačko!“, „Pucanj u Stefana i Miloša je pucanj u srce Srbije!“, „Evropo, za šta su naša deca kriva?!“, „Vučiću, čuvaj Srbe i mir“.

Na prilazu Štrpcu prisutno je više patrola Kosovske policije i Kfora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar