U trendu

Podrška Vučiću od madjarskog ministra i bivšeg nemačog kancelara

Bivši nemački kancelar Gerhard Šreder i ministar spoljnih poslova Madjarske Peter Sijarto danas su u Beogradu na predizbornom skupu podržali predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića uz ocenu da bi njegova pobeda bila značajna i za stabilnost regiona.

Šreder i Sijarto su kazali i da su reforme koje sprovodi Vučić kao premijer Srbije, dobre, a da će njihovim nastavkom biti omogućen dalji ekonomski razvoj Srbije.

Sijarto koji je govorio na srpskom, izjavio je da je za Vučić zaslužan što su odnosi Srbije i Madjarske prijatljski i dobrosusedski.

„Dobrosusedski odnosi jačaju i vas i nas, a uspostavljanje prijateljstva izmedju Madjarske i Srbije u velikoj meri je zasluga Vučića“, rekao je on.

Sijarto je podržao nastavak evropskog puta Srbije, najavivši da će se Madjarska usprotiviti onima koji pokušaju da ga blokiraju.

„Bez stabilne i jake Srbije, nema regionale stabilnosti, a to je razlog naše podrške“, rekao je Sijarto.

I Šreder je rekao da je Vučić sprovodio reforme i time stvorio osnov za prijem Srbije u EU, i za oporavak privrede.

Odao je priznanje Vučiću što je, kako je naveo, samouvereno zastupajući interese Srbije, uspostavio dobre odnose sa EU, SAD i Rusijom.

„EU zna da se Vučić zalaže za pomirenje u regionu i regionalnu saradnju, što je preduslov za mir i stabilnost na celom Balkanu“, rekao je Šreder.

Po rečima Šredera, Vučić je simbol evropske perspektive Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.