U trendu

Pokret Jedan od pet miliona formirao odbor u Majdanpeku, gde je vlast počela rasprodaju zemlje

Pokret „Jedan od pet miliona“ formirao je danas Inicijativni odbor u Majdanpeku i saopštio da izgradnju stranačke infrastrukture počinje iz istočne Srbije, regiona iz kojeg je vlast Srpske napredne stranke (SNS) „započela rasprodaju zemlje“.

Predsednik Inicijativnog odbora pokreta „Jedan od pet miliona“ u Majdanpeku Martin Bežinarević rekao je da je upravo od Majdanpeka, Vučićev režim započeo rasprodaju Srbije prodajom najvećeg bogatstva, rudnika.

„Prodali su naše najveće bogatstvo, rudnik, ali ne samo to. Kineskoj kompaniji su krišom poklonili i sve ono što je bilo u vlasništvu rudnika i što su naši rudari, izdvajanjem od plata, finansirali i gradili – zemlju, zgrade, stanove u kojima rudarske porodice žive. Za 350 miliona dolara oni su prodali naš grad, a da nijedan Majdanpečanin nije video centa od tih para“, rekao je Bežinarević.

On je dodao da vlast i dalje krije šta su sve „poklonili kineskoj kompaniji „Zidjin“ i da Majdanpečani strahuju kada će im „neko pokucati na vrata i izbaciti ih na ulicu“.

Upravo zbog toga, kako je Bežinarević rekao, „Jedan od pet miliona“ izabrao Majdanpek kao grad iz kojeg kreće u izgradnju svoje mreže, a dodao je i da se nastavlja borba za svaki grad i za svakog čoveka.

„Odavde je Vučić krenuo u rasprodaju Srbije, a mi odavde krećemo u odbranu Srbije. Vučiću poručujemo: ne damo naše gradove. Ako već hoćeš nešto da prodaješ, oglasi onaj svoj stan koji si dobio pred bombardovanje. Srbija nije na prodaju“, kazao je Bežinarević.

Nakon formiranja odbora, predstavnici „Jedan od pet miliona“ održali su i sastanak sa Majdanpečanima koji traže odgovor na pitanje šta će biti sa stanovima u kojima žive decenijama, ali su još u procesu otkupa, izrazivši bojazan da ih je aktuelni režim „očigledno poklonio kineskoj kompaniji“.

Na sastanku je dogovoreno da će jedan od prioritetnih ciljeva majdanpečkog odbora „Jedan od pet miliona“ biti borba za odbranu ovih stanova i prava Majdanpečana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.