U trendu

Pokret Oslobodjenje formirao Savet za borbu protiv kriminala

 Pokret Oslobodjenje osnovao je Savet za borbu protiv kriminala na čijem je čelu bivši operativac Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović a jedan od članova bivši pripadnik Žandarmerije Zlatko Gigić, koji je optužen za prebijanje brata predsednika Srbije, Andreja Vučića i brata ministra finansija, Predraga Malog 2014. godine.

Iz Oslobodjenja su naveli da se u savetu nalaze „istaknuti policajci i pripadnici drugih službi bezbednosti, koji su se izdvojili svojim radom u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i terorizma“ kao i da su „mnogi od njih javno ukazivali na veze vrha policije, režima i organizovanih kriminalnih grupa“.

„Pravo je vreme za formiranje ovakvog tela, jer svedočimo potpunoj kriminalizaciji vrha države, gde vidimo da su funkcioneri SNS, kriminalne grupe i korumpirani vrh policije i službi u neraspletivoj vezi“, naveo je Dumanović a prenelo Oslobodjenje.

Dodao je da je zadatak Saveta za borbu protiv kriminala da ukazuje na „sve političke veze organizovanog kriminala“ a da je na „poštenim policajcima i tužiocima, kakvih još ima mnogo, da proceusiraju odgovorne, zarad bezbednosti države Srbije i svih gradjana“.

Iz Oslobodjenja su najavili da će formirati programske savete i u drugim oblastima delovanja. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.