Pokret Oslobodjenje podržao najavljeni protest ispred SANU

Pokret „Oslobodjenje“ je podržao za sutra najavljeni protest ispred Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) povodom izjava predsednika SANU Vladimira Kostića o Kosovu.

Na skupu će biti upućen apel akademicima da se ograde od stavova akademika Kostića, kao i da pokrenu inicijativu za njegovu smenu, najavljeno je danas iz tog pokreta.

Predsednik pokreta Mladjan Djordjević ranije je izjavio da „ni (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić ni Kostić nemaju pravo da se odriču Kosova i Metohije“, te kritikovao predsednika SANU zbog stavova o nezavisnosti Kosova, ali i negativnih izjava o Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vladici Grigoriju.

„Vučić je tražio partnere u opoziciji koji će mu pomoći u izdaji Kosova i nije ih našao, pošto tamo nema nikog kredibilnog. Onda je tražio u Crkvi i nije uspeo. Sada se okrenuo Akademiji. Saučesništvo Vučiću u poslu ubedjivanja Srba da se odreknu Kosova je posao nedostojan predsednika SANU“, rekao je Djordjević.

Na protestu će govoriti nezavisni poslanik Vladan Glišić, omladinski aktivista Nemanja Vukčević i naučni savetnik dr Miša Djurković, najavljeno je.

Skup je zakazan za subotu, 16. januara u 12 časova, ispred zgrade SANU u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.