U trendu

Pokret Oslobodjenje podržao skup povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića

Pokret Oslobodjenje podržao je danas skup povodom četvrte godišnjice ubistva lidera Gradjanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića, koji je najavljen za 16. januar u Beogradu.

„Gnusna likvidacija Ivanovića je nešto što će zauvek obeležiti ovaj režim i ove mračne godine. Četiri godine nemamo odgovor na pitanje šta se tačno desilo“, istakao je Djordjević u saopštenju i dodao da je 16. januar „simbol vlasti Aleksandra Vučića“.

Prema njegovim rečima, istraga tapka u mestu, iako je, kako je naveo u saopštenju, „svima jasno ko je imao najviše interesa da Ivanović nestane“.

„Od momenta Oliverove smrti, nestaje poslednja linija otpora kriminalnom preuzimanju i zatim prodaji severa Kosova i Metohije“, rekao je lider Oslobodjenja.

On je, govoreći o ustavnim promenama u oblasti pravosudja i referendumu 16. januara, naveo je da za pokret Oslobodjenje „toga dana nema referenduma“ i pozvao pristalice da ne učestvuju u tom izjašnjavanju.

„Nećemo davati legitimitet onima koji pljačkaju, ubijaju i izdaju Srbiju, da glume pravnu državu i menjaju ustav“, rekao je Djordjević.

Djordjević je rekao da će, kada padne vlast, sve odluke donete na ilegalan način ili one koje su štetne za Srbiju, uključujući i referendum, biti poništene.

„Ne može ustavne promene da donosi jednopartijski parlament, menjajući naprečac zakon o referendumu i zatim gurajući izmene najvišeg akta u državi na silu, putem ucenjenih i potplaćenih birača, kao i drugih mahinacija“, rekao je on pozivajući na bojkot referenduma.

Naveo je da će „sledeća ustavna promena biti brisanje Kosova i Metohije iz preambule“ Ustava Srbije.

„Zbog toga se režim Aleksandra Vučića mora sprečiti, a blokade (saobraćajnica) prošlog meseca su pokazale da je najbolji način na ulici, masovnom gradjanskom neposlušnošću“, rekao je Djordjević.

Skup i protesnu šetnju povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića najavio je lider Pokreta za preokret Janko Veselinović.

Protestna šetnja počeće ispred predsedništva, a biće završena paljenjem sveća u crkvi Svetog Marka, podseća se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.