U trendu

Pokret Oslobodjenje traži ostavku direktora BIA zbog navodnih veza sa kriminalcima

Jedan od osnivača pokreta Oslobodjenje i bivši operativac Uprave kriminalističke policije Milan Dumanović ocenio je danas da bi otkriće da je direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić bio u vezi sa kriminalcima iz Kruševca trebalo da vodi njegovoj momentalnoj ostavci.

„Nenormalno je da jedan funkcioner tako visoko pozicioniran u sistemu bezbednosti prima novac od kriminalaca“, naveo je Dumanović u pisanoj izjavi.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je Gašić bio na platnom spisku Zorana Jotića i da je tu informaciju saopštio jedan član njegove kriminalne grupe u razgovoru koji je prisluškivala policija, a koji je emitovan na sudjenju.

Dumanović je pozvao MUP da istraži sve okolnosti i navode iz prisluškivanih razgovora i izrazio nadu da će i tužilaštvo reagovati.

On je podsetio da se radi o jednoj od najbrutalnijih kriminalnih grupa u Srbiji, koja je hapšena još u akciji „Sablja“ i koja je više puta razbijana, a od ranije je sporadično povezivana sa Gašićem.

„Postavlja se pitanje kakav je njihov odnos. Da li je on njima vraćao usluge, štitio ih i prodavao im informacije sa pozicije direktora BIA? To mora da se istraži“, navodi se u saopštenju.

Dumanović ukazuje da je pokret Oslobodjenje i pre nekoliko nedelja pokrenuo aferu o curenju dokumenata iz vrha srpskih bezbednosnih službi, a u vezi sa optužnicama i dosijeima o zločinima OVK, koji su završili u Prištini.

„Na naša pitanja o dokumentima o OVK još nismo dobili odgovore, osim ćutanja vlasti“, kazao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.