Pokret Protiv diktature negirao da nije protestovao zbog Zakona o radu

Pokret Protiv diktature negirao je navode predsednika Saveza samostalnih sindikata Ljubisava Orbovića koji je ranije danas izjavio da studenti nisu protestovali kad je 2014. donošen Zakon o radu.

„Apelujemo na Orbovića da ne pokušava da prisvoji proteste koji su 2014. organizovani protiv Zakona o radu“, navodi se u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Pokret Protiv diktature je naveo „da su brojni studenti tada bili direktno uključeni u borbu protiv Zakona o radu, te da su bili u prvim redovima na tadašnjem velikom protestu“.

„Podsećamo da su upravo studenti bili zatečeni i mlakošću Orbovićevog sindikata u borbi protiv tog zakona i pasivnošću Orbovića kada je streljan socijalni dijalog“, dodao je taj pokret.

Pitali su u saopštenju Orbovića gde je bio „prošlog Prvog maja“ i gde se nalazio kada su policijski, vojni i prosvetni sindikati pretprošle subote protestovali protiv strašnih uslova rada.

Orbović je posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta na pitanje novinara kako ocenjuje studentske proteste i njihove zahteve rekao da „nema komentar“.

„Kada se govorilo o Zakonu o radu nije bilo podrške studenata, niti bilo koje grupacije da nas podrži. Sada se na transparentima koje drže mogu pročitati parole koje se odnose upravo na taj zakon“, istakao je Orbović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.