U trendu

Pokret slobodnih gradjana: Privodjenje novinarke Lalić je zloupotreba vanrednog stanja

Privodjenje novinarke portala Nova.rs Ane Lalić predstavlja primer zloupotrebe vanrednog stanja u cilju obračuna sa nepodobnim medijima i ogoljuje motive donošenja Zaključka o informisanju stanovništva o stanju i posledicama zarazne bolesti COVID-19, saopštio je danas Pokret slobodnih gradjana (PSG).

Nedopustivo je, kako ističu, kažnjavanje novinarke Lalić zbog izveštavanja o lošem stanju u kojem se nalazi Klinički centar Vojvodine, kao i o lošim uslovima za rad zaposlenih u toj ustanovi.

„Upozorili smo da zaključak Vlade kojim se uvodi cenzura u pogledu informisanja gradjana sadrži odredbu koja omogućava pravni progon novinara koji nisu po volji vlastima, a aktuelnom režimu je trebalo manje od 24 sata da to i potvrdi“, navodi se u saopštenju PSG.

Pokret slobodnih gradjana najavio je da će pružiti podršku svim slobodnim novinarima koji odolevaju besprizornim pritiscima vlasti.

„O zastrašivanju novinara obavestitićemo relevantne medjunarodne organizacije, zbog čega će nalogodavci ovakvog bezakonja morati da snose odgovornost“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.