U trendu

Pokret za preokret: Elektrane oštetile beogradske porodice za po 1.000 evra

Član Pokreta za preokret Bratislav Marković izjavio je danas da su JKP „Beogradske elektrane“ i Grad Beograd oštetili gradjane glavnog grada tako što su podizali cenu grejanja kada su energentima „skakale“ cene, a kada su padale grejanje nije pojeftinilo.

Na tribini „Preokret za Beograd – dosta pljačke“, Marković je na osnovu Bilansa uspeha JKP „Beogradske elektrane“ rekao da je to preduzeće svakoj beogradskoj porodici koja ima centralno grejanje i stan od 80 kvadratnih metara, za poslednje tri godine „iz kuće bukvalno otelo više od 1.000 evra“.

Kako Pokret za preokret prenosi, Marković je dodao da se na osnovu Bilansa uspeha vidi da su „Beogradske elektrane“ za poslednje tri godine imale dobit više od 15 milijardi dinara, a samo u 2017. preko sedam milijardi.

„Ako se ta cifra podeli sa cenom kvadrata grejne površine dobije se podatak da su nam za svaki kvadratni metar uzeli 500 dinara godišnje, što je za 80 kvadrata 40.000 dinara. To je više od 1.000 evra za tri godine, koje su nam oteli. Ove godine će nam oteti dodatnih 40.000 dinara“, naglasio je on.

On je najavio da će Pokret za preokret inicirati da se napravi precizna računica koliko je svaki vlasnik stana oštećen i tražiti da im „Beogradske elektrane“ i Grad Beograd taj novac vrate.

„Navodno su ‘Beogradske elektrane’ tražile da se cena snizi, ali gradska vlast nije dozvolila jer je 90 odsto tog otetog novca otišlo u gradski budžet i završilo u raznim pevajućim fontanama, behatonima i u džepovima ‘SNS izvodjača radova’, poput dobavljača najskuplje jelke na svetu“, dodao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.