U trendu

Polemika poslanika JS i SNS: Ko je učinio više za ugled Srbije Vučić ili Dačić?

Poslanica Srpske napredne stranke (SNS) Dušica Stojković danas je u Skupštini Srbije hvalila rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zamerila koalicionom partneru iz Jedinstvene Srbije Draganu Markoviću jer je za porast ugleda Srbije u svetu i povlačenje priznanja Kosova čestitke uputio i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

„To što je 15 država povuklo priznanje Kosova je pre svega, rekla bih, zasluga jednog čoveka. Ne slažem se sa mojim prethodnim govornikom, gospodinom Markovićem, koji je rekao da je isključivo zasluga Ivice Dačića. To je zasluga jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je povratio medjunarodni ugled i kredibilitet naše zemlje“, rekla je Stojković.

Marković joj je odgovorio da je tokom svog govora rekao da predsednik Vučić ima najveću zaslugu, a da mu u tome pomaže Ivica Dačić, ali da ga ona očigledno nije slušala jer joj je neko drugi pisao govor i da je vežbala govor pa nije čula njegovo izlaganje dobro.

„Da ste slušali sigurno biste čuli da sam najmanje šest puta spomenuo Aleksandra Vučića. Ali isto tako ne može niko da mi oduzme pravo da spomenem ministra inostranih poslova Ivicu Dačiča koji radi u tandemu sa predsednikom Srbije“, rekao je Marković i predložio poslanici SNS da sledeći put govor vežba kući, a u parlamentu sluša šta poslanici govore.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar