U trendu

Policija Kosova: Nemamo informacija o povredjenima

Kosovska policija saopštila je večeras da nema zvaničnih informacija o povredjenjim gradjanima ili policijskih službenika, zbog čega su apelovali na medije i gradjane da ne nasedaju lažnim informacijama i vestima koje imaju tendenciju da destabilizuju situaciju i stvaraju paniku.

Policija u saopštenju navodi da nastavlja angažovanje sa policijskim jedinicama, u obezbedjivanju sigurnosti za sve gradjane bez razlike, u interesu održavanja reda i javne bezbednosti.

Kosovska policija zatvorila je prelaz za putnički saobraćaj i za vozila na prelazima Bernjak i Jarinje, zbog blokade saobraćajnica u pravcu prelaza Jarinje i Bernjak.

Policija je pozvala gradjane da za promet koriste druge prelaze.

Srbi na severu Kosova, posle sirena za uzbunu, kamionima su blokirali magistralni put u blizini prelaza Jarinje, koji se nalazi u opštini Leposavić, javlja Radio Slobodna Evropa.

Prema informacijama s terena, u mestu Rudare kod Zvečana blokiran je magistralni put Priština-Raška, dok se putnicima na Jarinju savetuje se da se vrate u Srbiju, a na ulicama na severu Kosova vidjeni su ljudi s maskama.

Prethodno su se u severnom delu Kosovske Mitrovici čule sirene koje se obično puštaju kada se poziva na neku organizaciju.

Blokade Srba dolaze dan uoči stupanja na snagu dve odluke Vlade Kosova o srpskim registarskim oznakama i dokumentima.

Vlada Kosova je saopštila da će 1. avgusta početi izdavanje takozvanih ulazno-izlaznih dokumenata za sve gradjane Srbije koji ulaze na Kosovo.

U ponedeljak bi trebalo da stupi na snagu odluka o preregistraciji automobila s akronimima gradova Kosova koje izdaje Srbija.

Taj dokument izdavaće se na svim kopnenim i vazdušnim prelazima i važiće 90 dana, kao i dokument koji srpske vlasti izdaju gradjanima Kosova kada udju u Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar