U trendu

Policija Kosova: Specijalci nisu zauzeli objekat i maltretirali zaposlenog na brani Gazivode

Policija Kosova je demantovala današnje izveštaje medija da su kosovski specijalci zauzeli objekat na brani veštakog jezera „Gazivode“ i da su maltretirali zaposlenog u tom objektu.

Naveli su u saopsenju da je policija „sa svojim jedinicama stacionirana na magistralnom putu koji vodi u pravcu pogranične tačke Brnjak“ i da se „ne nalazi se ni u jednom konkretnom objektu“, preneo je portal KoSSev.

Naveli su i „da ne postoji ijedno maltretirano lice ili zaposleni, kako je objavljeno u medijima“ već, kako su dodali “ samo legitimisano lice koje je na toj lokaciji snimalo“ i nakon legitimisanja nastavilo putem bez ikakvih problema.

Ukazali su i da su na toj lokaciji „sinoć kriminalne grupe u tri slučaja pucale iz vatrenog oružja“, dok je policija bila na službenoj dužnosti, i „u samoodbrani bila prinuđena da odgovori vatrenim oružjem kriminalnim licima/grupama“.

I danas traju blokade puteva u pravcu Jarinja i Brnjaka, koje je policija, kako su u saopštenju potvrdili, zatvorila iz bezbednosnih razloga.

Dodali su da će plicija nastaviti da obavlja svoju dužnost: da pruža bezbednost svim građanima bez razlike i da privodi lica osumnjičena za kriminalnu aktivnost.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je danas na Tviteru objavio da su „naoružani pripadnici kosovskih specijalnih jedinica upali na (branu veštačkog jezera) Gazivode“ koje je na Ibru, na obe strane administrativne linije centralna Srbija-Kosovo.

Lider inicijative „Za Zubin Potok“, Milija Biševac, ocenio je da je danas situacija u toj opštini napeta zbog upada kosovskih specijalaca u objekat na brani jezera Gazivode.
Kazao je za Insajder da je, „posle vesti o upadu specijalaca u objekat na na jezeru, pocelo okupljanje stanovništa u centru Zubinog Potoka i protest zbog tog nasilničkog čina“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.