Politički haos u Prištini, Tači više ne pregovara sa Beogradom?

Kopredsedavajući tima Prištine u dijalogu s Beogradom Špend Ahmeti saopštio je danas da se povlači s tog mesta, posle stava Ustavnog suda da je formiranje te delegacije neustavno i nezakonito, javlja Koha.net.
Poslanik Skupštine Kosova Ilir Deda reagovao je na stav ustavnog suda ocenom da je nakon skoro dve godine razjašnjeno da ne može biti „dijaloga predsednika“ (Aleksandra Vučića i Hašima Tačija) i da je „ danas uloga Hašima Tačija u dijalogu sa Srbijom završena“, prenosi Tanjug.

„Odluka Ustavnog suda koja podriva državnu delegaciju za dijalog sa Srbijom  izuzetno je važna – pojašnjava ko ima mandat da vodi dijalog sa Srbijom. Samo vlada i premijer“, objavio je Deda na Fejsbuku.

Opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK), koji je pokrenuo inicijativu za ispitivanje ustavnosti formiranja delegacije za pregovore s Beogradom, ocenio je da posle odluke Ustavnog suda kosovska vlada i delegacija moraju odmah da podnesu ostavku, prenosi Zeri.info.

Poslanik DSK Avdulah Hoti rekao je na konferenciji za novinare da je sud jasno rekao da je „zakon o dijalogu neustavan“ i pozvao vladu i delegaciju da odmah podnesu ostavke i da se raspišu izbori.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.