U trendu

Ponoš: Moramo da povlačimo poteze koji nas primiču Evropi, ima mesta za nove političke …

Drugoplasirani kandidat na nedavnim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je da je „Srbiji mesto u Evropi i treba da se ponašamo racionalno, u skladu s tim ciljem, da vučemo poteze koji nas primiču tom cilju, a ne udaljavaju, čak i kad se taj cilj pomera“.

„Prilično je izvesno da bi nas odbijanje sinhronizacije sa Evropskom unijom (EU) dodatno možda i nepovratno udaljilo od tog cilja“, rekao je Ponoš u intervjuu za današnji list Politika.

On je naveo da je „principijelno protiv sankcija jer one dugoročno pogadjaju gradjane, a bar kratkoročno ojačavaju režim“.

„Medutim, treba imati u vidu naše interese, interese naših gradjana. Srbija i njeni gradjani, kao i dobar deo Evrope, trpe štetu“, rekao je Ponoš, ocenivši da će „uvodjenje sankcija, kao i neuvodjenje, imaće posledice po nas“.

On je rekao da je „samo pominjanje mogućnosti da pokrene formiranje nove političke organizacije izazvalo podozrive komentare i vlasti i dela opozicije.

„A ne bi se baš reklo da je politički prostor toliko kvalitetno popunjen i da nema prostora za nove ideje, nove organizacije i drugačiji stil rada koji bi pokrenuo i ljude koji nisu bili voljni da se angažuju u postojećim organizacijama. Zbog svega navedenog, a ne samo zbog 700.000 glasova (koje je dobio na predsedničkim izborima), biće nove organizacije i novih ljudi u politici. Forma nije bitna“, rekao je Ponoš na pitanje novinara da li će osnovati partiju ili pokret.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)