U trendu

Ponoš o Vučićevoj naredbi i dronu: Zloupotreba sistema u dnevno – političke svrhe

Lider pokreta Srbija centar – SRCE, Zdravko Ponoš je ocenio da vlast zloupotreblja Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije u dnevno – političke svrhe, saopštio je danas taj pokret.

Ponoš, bivši načelnik Gneralšataba Vojske Srbije (VS) je za Nova S kazao da je predsednik Srbije „besmisleno“ podigao vojnu avijaciju da bi rušio komercijalni dron.

Ocenio je to i kao „zloupotrebu skupog i važnog sistema u dnevno-političke svrhe“. Upitao je i da li bi dron bio oboren da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije to naredio, kao što su istakli državni čelnici.

Prema njegovim rečima, ako je vojni objekat ugrožen nekim dronom, onda se ne obaveštava predsednik države i ne čeka se da on nešto naredi, nego se takva pretnja eliminiše.

„Besmisleno je da se najpre obaveštava javnost o takvoj pretnji, a još je besmislenije da šef države naređuje upotrebu borbene avijacije protiv komercijanog drona“, naveo je Ponoš.

Dodao je da je uveren da takav postupak nije predložio Generalštab VS „nego medijski savetnici predsednika“.

Napomenuo je da je „podizanje vojske ozbiljna stvar“ i da to košta.

„Vojska radi po procedurama i malo šta se rešava tako što se u tom momentu čeka naređenje tzv. vrhovnog komandanta“, rekao je Ponoš.

Prema njegovim rečima, kad bi se za sve pitao taj najviši nivo, vojska ne bi bila mnogo upotrebljiva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.