U trendu

Ponoš: Revanšizam nije ništa u poredjenju s onim što vlast radi Narodnoj stranci

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je u Beogradu da revanšizam zasnovan na zakonu i pravnim normama za koji se ta stranka zalaže, nije ništa u poredjenju sa onim što Narodnoj stranci radi vlast, koja ne preza ni od čega i neprekidno pokazuje da je spremna na sve, saopštila je danas ta stranka.

„Režim je prethodnih dana pokrenuo kampanju laži protiv Narodne stranke i njenog predsednika Vuka Jeremića u kojoj nas povezuju sa Zoranom Vučkovićem, uhapšenim zbog sumnje da je oštetio rudnik Resavica. Jako ih je zabolelo to što javnosti ukazujemo kako vlast Srpske napredne stranke (SNS) korupcionaškom šemom, preko kompanije ‘Milenijum tim’, isisava pare iz budžeta i odgovorili su kampanjom protiv Narodne stranke“, rekao je Ponoš.

On je na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac rekao da sve što se pojavilo o navodnoj povezanosti Vučkovića sa Jeremićem i Narodnom strankom nije istina i dodao je da je Vučković bio član Demokratske stranke Srbije (DSS) i da je „jasno je da je direktor mogao da bude samo neko ko je član režimske opozicije“.

Ponoš je naveo da će tabloidi i mediji pod kontrolom vlasti izgubiti sporove po tužbama koje će Narodna stranka podneti protiv njih, ali da će nakon plaćenih kazni nastaviti da lažu, ocenjujući da bi razmislili da li da objave očigledne laži kada bi kazne bile primerene prihodima i profitu koji ostvaruju zahvaljujući takvim objavama.

Govoreći o narednim izborima, Ponoš je kazao da da ne bi trebalo potcenjivati protivnika, jer to što elitu SNS-a i vlasti čine ljudi koji „nisu mnogo obrazovani niti opterećeni moralom i etikom“ njih ne čini lakšim protivnikom, nego težim.

Potpredsednik Narodne stranke je rekao da ta stranka garantuje da će nakon promene vlasti penzionerima biti vraćene „otete penzije“, jer Narodna stranka drži reč i ima detaljan plan kako da to sprovede.

Ponoš, koji je i poverenik Narodne stranke za Beograd, rekao je da opozicija ima najveće šanse da pobedi u glavnom gradu, a dodao je da će Narodna stranka nastaviti da saradjuje sa drugim opozicionim strankama.

„Ni do sada nismo nikome davali povod da prema nama bude nekorektan, nego smo mi bili uzdržani i tako bi trebalo i da nastavimo kako bismo bili stožer okupljanja prave opozicije“, rekao je Ponoš.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da ta stranka „obećava“ SNS-u, Socijalističkoj partiji Srbije i Srpskoj radikalnoj stranci da će im po promeni vlasti na osnovu zakona biti zabranjen rad – tako da se ti ljudi, koji su uništili Srbiju, više nikada ne vrate na vlast.

Gajić je naveo da SNS „na prvi pogled deluje mnogo jače od svoje stvarne snage“ i da je moguće pobediti stranku predsednika Srbije Aleksandra Vučića – ali da je za to potrebno mnogo teškog i ozbiljnog rada.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac izabran je profesor filozofije Boško Šindić, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.