U trendu

Ponoš: Ujedinjenje sa SPAS pokazuje da je SNS u Beogradu na infuziji

 Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš ocenio je danas da je ujedinjenje Srpske napredne stranke (SNS)  i Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandra Šapića pokazalo da je SNS u Beogradu „na infuziji i pribegava kriznom menadžmentu“ jer nema kandidata za gradonačelnika.

Ponoš je rekao da su“ stvari ogoljene“ što je ocenio kao priliku za opoziciju da iskoristi situaciju, ali i dodao da je pitanje da li će to i učiniti, saopštila je Narodna stranka.

„Takvo ogoljavanje je blagotvorno za opoziciju, jer više ni najstariji glasači u Novom Beogradu, koji su glasali za Šapića, neće biti u iluziji gde je on, sada je to svima jasno“, rekao je Ponoš za televiziju Nova S.

On je ocenio da postoje šanse za opoziciju, kao i da je dobra šansa bila i 2018. godine, ali da su neki odlučili da se igraju svojih separatnih kolona.

„Režim sebi ne sme da dozvoli da u Beogradu ima rezultat koji počinje na tri i učiniće sve da to izbegne. Pokušaće da nas osakate i potkopaju na svakom ćošku i da generišu neke nove aktere poput Ljubiše Preletačevića Belog“, dodao je Ponoš, koji je poverenik Narodne stranke za Beograd.

On je rekao da opozicija u pregovorima o izbornim uslovima uz posredovanje EU mora da pokaže da je dovoljno moćan i odgovoran sagovornik i da te razgovore ne bi trebalo koristiti kao izbornu kampanju, jer bi to značilo da je opozicija već odlučila da ide na izbore bez obzira na rezultat pregovora.

„Narodna stranka ne želi da na tu temu namiguje ni glasačima ni režimu, a ni Briselu. Neće nam izbornu kradju sprečiti evropski poslanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, njima su pregovori radno vreme, a nama je to život. Mi moramo da imamo kontrolore na svim izbornim mestima i jaku stranačku infrastrukturu. Svi koji misle da je dovoljno da se uvere četvoro evropskih diplomata šta je u Srbiji loše i šta bi trebalo da se uradi da u Srbiji bude kao u Slovačkoj – nema od toga ništa“, rekao je Ponoš.

Upitan o današnjem razgovoru predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića sa predstavnicima EU i crvenim linijama u pregovorima o izbornim uslovima, Ponoš je rekao da se to ne saopštava javno, jer onda pregovori ne bi imali smisla, ali je dodao da su teme mediji, funkcionerska kampanja, finansiranje izbora i razdvajanje izbora – sve o čemu se mesecima razgovara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.