U trendu

Ponoš: Vučićev pokret za državu je pranje od odgovornosti

Lider pokreta Srbija centar Zdravko Ponoš ocenio je danas da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o formiranju Narodnog pokreta za državu, obmana koja služi za pranje od odgovornosti za sve što je loše činjeno tokom vlasti Srpske napredne stranke.

On je agenciji Beta rekao da pretpostavlja da Vučić namerava da „pusti vodu i da uz tu prljavu vodu odu i nepopularni članovi SNS“.

Dodao je da će on da „promeni kožu“ i da sa tim „novim odelom“ koje će se zvati pokret nastavi dalje na isti način.

„Pretpostavljam da će tu da prioritet budu ne samo organizacije koje će ući u taj Socijalistički savez radnog naroda, na njegov način, nego i javne ličnosti koje može da kupi, da uceni“, rekao je Ponoš.

Ponoš smatra i da će biti upotrebljeni državni resursi u formiranju nove političke organizacije.

On je večeras učestvovao na tribini „Martovska raskršća-gde je Srbija, a gde opozicija“, koju je organizovao portal Glas Šumadije.

Učesnici tribine u Skupštini grada su bili i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović i Đorđe Pavićević iz organizacije Zeleno Levi front – Ne davimo Beograd.

Ponoš je rekao Beti da su sve odluke režima pogrešne i da „ovaj voz već dugo ide pogrešnom prugom“.

„Da li će opozicija krenuti pravim putem? Deo sigurno hoće. Ova koja se večeras okupila ovde, uveren sam da smo krenuli pravim smerom“, zaključio je Ponoš.

Objasnio je da je to put „beskompromisne borbe za bolju Srbiju“, kao i da ne može da se bori za bolju Srbiju, a da se ne bude protiv SNS-a i Vučića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.