U trendu

Popović: KRIK me politički napao zbog stavova o Rusiji

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je danas da ga je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, koja je u okviru projekta „Rajski papiri“ pisala o njegovoj imovini, politički napala zbog stavova o Rusiji.

On je naveo da KRIK iznosi „politički stav“ konstatacijom u tekstu da nije jasno kako je Popović, kojeg nazivaju „ruski čovek“, a koji se protivi evropskim integracijama Srbije u proevropskoj vladi.

„Očigledno je da napad KRIK na mene ima veze sa mojim stavom o potrebi jačanja političkih i ekonomskih veza izmedju Srbije i Rusije, kao i stavom da Srbija treba da ostane vojno neutralna država i nikada ne udje u NATO“, naveo je Popović u saopštenju.

On je naveo da napadi KRIK nisu slučajni „u trenutku kada se na Srbiju vrše ogromni spoljni pritisci zbog samostalne i suverene politike koju vodi“.

Popović je naveo da nikada nije krio svoju imovinu, niti da se zalaže za izgradnju najboljih odnosa Srbije i Rusije.

U projektu „Rajski papiri“ koji otkriva veze više od 120 svetskih političara sa ofšor kompanijama, nalazi se i ime ministra Nenada Popovića, a dokumenta otkrivaju da njegovi poslovi i imovina vrede najmanje 75 miliona dolara, dok je njihova tržišna vrednost veća od 100 miliona.

KRIK je učestvovao u projektu „Rajski papiri“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.