Popović: Nisam još razgovarao sa premijerkom o tvitu

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kazao je danas da još uvek nije razgovarao sa premijerkom Srbije Anom Brnabić o tvitu u kojem je negativno komentarisao slikovnicu iz Hrvatske.

„Nisam još razgovarao sa premijerkom, čekam taj razgovor. Sa velikim zadovoljstvom ću dati izjavu, ali nismo se o tome dogovorili ranije, ali kasnim na drugi sastanak“, rekao je Popović za N1.

Na pitanje da li će se izviniti predsednici vlade, Popović je odgovorio da ostaje pri svom stavu i ponovio da čeka razgovor.

Polemika u Vladi Srbije i javnosti nastala je nakon tvita u kojem je Popović napisao: „U trenutku kada se kao država borimo na sve načine da podržimo radjanje, iz Hrvatske nam uvoze gej slikovnice! To pod hitno treba zaustaviti! Moramo da stanemo na put onima koji žele da nas ubede da je u redu da ‘ROKO IMA DVE MAME, A ANA DVOJICU TATA'“.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da je Popović tom izjavom uvredio deo gradjana za koji radi i najavila da će s ministrom razgovarati u četiri oka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.