U trendu

Popović (SSP): Javni poziv za rečni prevoz u Beogradu prolazi ispod radara zbog praznika

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da bi poziv na javno privatno partnerstvo Grada Beograda i privatnog investitora za rečni prevoz u glavnom gradu mogao da „prodje ispod radara“, jer je objavljen tokom praznika.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović ocenila je u saopštenju da delovi Beograda koji se povezuju u predloženim linijama nemaju saobraćajne pristupnice da bi brodovi bili dobro povezani i sa drugim vidovima saobraćaja.

„Ako i ova pitanja izuzmemo, ovaj vid saobraćaja je spor i preskup, pa teško može da predstavlja alternativu za rešenje saobraćajnog kolapsa u Beogradu“, kazala je Popović.

Poziv za javno privatno partnerstvo na 30 godina objavljen je danas, a prema rečima Mile Popović, njegova vrednost je oko 400 miliona evra. Partner će imati pravo na dve linije sa obavezom da izgradi marinu i depo za prihvat i servisiranje brodova.

„Svako javno privatno partnerstva pod ovom vlasti u Beogradu je bilo izuzetno štetno za gradjane, a ni ovo ne deluje kao izuzetak od pravila. Ne umeju da organizuju javni prevoz, ne umeju da izgrade podzemne garaže, ne umeju da odvezu i spale otpad… a sada nam kažu da im treba privatni partner i za rečni taksi“, ocenila je ona.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je ranije danas da su u prvoj fazi rečnog prevoza predvidjene dve linije, jedna od Bloka 45 do Sportsko-rekreativnog centra „Milan Gale Muškatirović“, a druga od Zemuna do Ade Huje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.