U trendu

Popović (SSP): 'Vanredno stanje' u Beogradu zbog Vučićevog obilaska radova na metrou

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović izjavila je danas da je u Beogradu „vanredno stanje“ zbog obilaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića radova na metrou – za čiji projekat je navela da je štetan za Beograd.

Popović je u pisanoj izjavi navela da predsednik Srbije obilazi radove „iako je činjenica da izgradnja ne može da počne još najmanje pola godine“.

„Nije uradjen ceo idejni projekat, nisu završena ni geološka istraživanja, nisu potpisani ugovori“, kazala je Popović.

Ona je rekla da je taj projekat metroa štetan za Beograd, navodeći da su to su rekli sa Gradjevinskog fakulteta, sa katedre za hidrogeologiju Rudarskog-geološkog fakulteta i ogroman broj saobraćajnih stručnjaka.

„Katedra za hidrogeologiju Rudarsko-geološkog fakulteta je jasno rekla da postoji opasnost da će objekti koji će biti izgradjeni na lokaciji depoa na Makiškom polju kontaminirati vodu i dugoročno uništiti zdravlje svih gradjana. Eminentni stručnjaci za saobraćaj i Gradjevinski fakultet se protive naprednjačkom projektu, jer se bazira na lažnom broju putnika, a linije su crtane tako da pokriju delove grada gde ljudi ne žive, već delove u kojima Vučić i ekipa imaju svoje interese“, navela je Popović.

Dodala je da je taj metro tri puta skuplji od projekta iz 2012. godine „koji su projektovali stručnjaci, a ne političari“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar