Porodica Ivanović protiv korišćenja Oliverovog imena

U ime porodice ubijenog lidera GI SDP Olivera Ivanovića, njegov bratanac Aleksandar Ivanović obratio se Centralnoj izbornoj komisiji Kosova i zahtevao da se ime njegovog strica ne koristi u nazivima izbornih lista, naveo je Aleksandar Ivanović na svom Tviter nalogu.

Aleksandar Ivanović je istakao da se „porodica Ivanović obratila Izbornoj komisiji u Prištini“ i dodao da je porodica apsolutno protiv eventualne upotrebe imena Oliver Ivanović u nazivu izbornih lista.

„Naša obaveza je da zaštitimo principe i vrednosti za koje se Oliver zalagao i borio, a zbog čega je na kraju platio i životom“, naveo je Ivanović.

U saopštenju Gradjanske inicijative SDP juče je objavljeno da su odlučili da na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu učestvuje sa ostalim političkim opcijama koje će se naći na listi „Srpska lista-Aleksandar Vučić“, a tu odluku obrazložili su time „da je Srbima na Kosovu i Metohiji u ovim trenucima preko potrebno jedinstvo i podrška države Srbije radi opstanka i očuvanja državnih i nacionalnih interesa“.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura 2018. godine ispred stranačkih prostorija u Kosovskoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.