U trendu

Portal: Moguće odlaganje sastanka u Vašingtonu kako bi prisustvovao i Tramp

Sastanak delegacija Kosova i Srbije u Vašingtonu mogao bi biti odložen za 4. septembar kako bi predsednik SAD Donald Tramp mogao da prisustvuje tim razgovorima, preneo je portal gazetaexpress.com, pozivajući se na diplomatske izvore.

Po navodima portala, Priština je pristala na odlaganje sastanka, prvobitno najavljenog za 2. septembar, dok Beograd još nije izneo stav o odlaganju.

Sastanak u Vašingtonu je najavio izaslanik američkog predsednika za dijalog Kosova i Srbije Ričard Grenel, a organizuje ga predsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost, Robert O’Brajen iz čije je kancelarije potvrdjeno da će na sastanku biti predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Portal je preneo i da je pored najave da će se razgovoarati o ekonomskim tema, pomenuta i mogućnost da tom prilikom bude postignut konačni sporazum Beograda i Prištine.

Kosovski premijer je izjavio ranije da će se na sastanku u Beloj kući razgovarati o „velikim projektima ekonomske saradnje koji će promeniti ekonomsku perspektivu Kosova i regiona“.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će tema razgovora u Vašingtonu biti ekonomija. 

Sastanak u Beloj kući najpre je bio zakazan za 27. jun, ali je otkazan nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo da je podnelo optužnicu za ratne i zločine protiv čovečnosti protiv predsednika Hašima Tačija i lidera DPK, Kadri Veseljija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.