U trendu

Poslanici nastavili rad, još razmatraju prvu tačku dnevnog reda

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu na kojoj i dalje razmatraju prvu tačku dnevnog reda, Izveštaj o bezbednosnoj situaciji u Srbiji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i na području Smedereva i Mladenovca.

Dosadašnji tok rasprave obeležili su brojni incidenti, svađe, optužbe i uvrede, pa je sednica do sada upamćena po tome što je premijerka poslanika opozicije nazvala „g..naru odvratni“.

Premijerka Ana Brnabić ostala je pri stavu da „sistem nije zakazao“ i da je država učinila sve, a da su za zločine odgovorni sami počinioci koje je više puta nazvala „monstrumima“ i „psihopatama“.

Poslanici opozicije insistiraju na tome da je izveštaj koji je Vlada podnela površan i da prikriva pravo stanje u društvu.

Tražili su da Vlada i ministri preuzmu odgovornost za stanje u društvu kao i za pogrešne poteze koji su povučeni nakon zločina.

Na dnevnom redu sednice su još tri tačke, to je Izveštaj o nadzoru televizijskih programa sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistava, kao i Predlog za glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, koji je podno 61 narodni poslanik.

Redovno zasedanje traje 90 dana, tako da bi trebalo da bude završeno u ponedeljak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.