U trendu

Poslanici nastavili sednicu, na početku pitanja

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas sednicu o bezbednosnoj situaciji u državi, a na početku poslanici koriste svoje pravo da od nadležnih zatraže obaveštenja ili objašnjenja.

Poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović pitao je na početku da li će policajac specijalnih jedinica koji je ubio čoveka u Priboju biti pravedno kažnjen.

On je naveo da je pre dve večeri policajac Srbin ubio 35-ogodišnjeg Bošnjaka i da niko iz Priboja ne želi da se ta situacija politizuje, ali da se ne može zaboraviti da je pretnji, uvreda i pritisaka bilo i ranije.

Poslanik je podsetio kako su ranije, takođe pripadnici policije pevali „Božić je, pucaj u džamije“, da je tada rečeno kako će oni biti procesuirani, ali da je reakcija izostala, te je sve vodilo ka najtežim zločinima, kakav je ovaj koji je počinio Igor A.

Poslanik Robert Kozma iz Zeleno levog kluba pitao je predsednika skupštine da li je i kada dobio ostavku Branka Ružića i zašto ona nije stavljena na dnevni red.

„Ministar je podneo ostavku, ali njemu mandat prestaje tek kad ga potvrdi skupština“, rekao je Kozma i dodao da je u trenutku kada se komplikuje situacija oko povratka đaka škole „Vladislav Ribnikar“ na nastavu, nedopustivo da ministartsvo nema ministra.

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Akoš Ujhelji pitao je o olakšicama za registraciju poljoprivrednog gazdinstva, jer kako pretpostavlja došlo je do grešaka u pravilniku, kao i u e-agraru koji prepoznaje samo parcele iz katastra koje se vode na vlasnika domaćinstva kojem je unet matični broj u sistem.

Poslanici će nakon pitanja nastaviti raspravu o izveštaju o bezbednosnoj situaciji koji je podnela vlada, a zatim i izveštaju REM-a, formiranju anketnog odbora o masakru i smeni Bratislava Gašića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.