U trendu

Poslanik PUPS-a: Samo proaktivnim delovanje svih nas možemo vratiti osećaj sigurnosti …

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije – Solidarnost i pravda (PUPS) Dragan Marković – Markoni izjavio je danas da društvo u Srbiji treba da se zapita kako svojim ponašanjem može da utiče da se slučajevi masovnih ubistava ne ponavljaju i koliko mogu da urade da spreče takve događaje.

„Pre svih, zakazali su porodica, škola, zajednica, svi mi kao društvo, budući da nismo uočili potencijalni problem. Ali zato svi moramo zajedno da radimo na rešavanju. Verujem da i u sektoru bezbednosti postavljaju ista pitanja, kako i na koji način unaprediti sistem zaštite i uskladiti ga sa rizicima i pretnjama koje nosi savremeno doba“, rekao je Marković.

Istakao je da ne treba politički zloupotrebljavati ove tragedije.

„Kada govorimo o odgovornosti, moram priznati da ne vidim, s profesionalne strane, šta su BIA ili MUP mogli da urade ne bi li sprečili masakr u beogradskoj školi. Takođe, i u slučaju masakra u Mladenovcu i Smederevu, videli smo koliko policijskih snaga je angažavano te noći, kako su ti policajci radili bez prestanka ne bi li ubicu priveli pravdi. Smatram da svim pripadnicima policije za to treba odati priznanje“, ocenio je poslanik PUPS – Solidarnost i pravda.

On je dodao da nije moguće sve sprečiti, jer su kapaciteti i najmoćnijih službi „jednostavno ograničeni“.

„Predložene mere vlade daju efekte ka smanjenju količine oružja prisutnog kod građana i boljem uspostavljanju kontrole nad tim ko sve može da poseduje oružje, a posebno – ko ne može. Mislim da svi treba da budemo konstruktivni u pronalasku rešenja i to na nivou kompletnog društva, kako bi se slične tragedije sprečile u budućnosti. Samo proaktivnim delovanjem svih nas, možemo da vratimo osećaj sigurnosti kod građana Srbije, koji su nas i izabrali na ove funkcije“, zaključio je Dragan Marković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar