U trendu

Potpredsednica vlade Srbije o odnosima s Hrvatskom: Ekonomija treba da bude nad politikom

Potpredsednica vlade Srbije, Zorana Mihajlović izjavila je danas da je „završeno vreme izvinjavanja“ u odnosima Srbije i Hrvatske i da ekonomija „treba da preuzume primat u odnosu na politička prepucavanja“.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je potvrdio svoju državničku ulogu prihvatanjem poziva da zvanično poseti Hrvatsku polovinom februara“, ocenila je Mihajlović.

Dodala je da gradjani Srbije i Hrvatske „od svojih političkih lidera očekuju da im omogući dobre ekonomske odnose“.

„U proteklim godinama najviši politički predstavnici Srbije i Hrvatske, svako na svoji način, izvinili su se za zločine počinjene u poslednjem ratu. Danas, 23 godine nakon okončanja sukoba, smatram da smo završili sa izvinjenjima i da je vreme da vidimo kako da više i bolje saradjujemo u interesu gradjana obe zemlje“, navela je ona u saopštenju.  

Mihajlović je naglasila da je važno rešiti pitanje nestalih lica, ljudskih i imovinskih prava, kao i pitanje nestalih kulturnih dobara.

Podjednako je značajno, ukazala je, rešiti kako da kamioni s robom mnogo brže prolaze granice i kako da se dve zemlje infrastukturno povežu više i bolje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović boraviće u Zagrebu 12. i 13. feburara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.