U trendu

Poziv na Protest protiv državnog kriminala jer su institucije države u crvenoj zoni

Državne institucije Srbije su u crvenoj zoni, rade u interesu ljudi koji su uključeni u kriminalne afere i koji su u vrhu državne vlasti, rečeno je danas na konferenciji za novinare pokreta Ne davimo Beograd i Otvorene gradjanske platforme „Akcija“ povodom najave „Protesta protiv državnog kriminala“.

Predstavnik pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović pozvao je gradjane da se pridruže protestu u subotu u 12 sati ispred Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu.

„Da vratimo institucije u svoje okvire, da se konačno krene raskidati ta veza izmedju mafije i političkih reprezenata, koja je u ovom trenutku Srpska napredna stranka. Treba da bude univerzalno pravilo da institucije, tužilaštvo i sudstvo budu nezavisni i da procesuiraju one koji krše zakon – jer samo tako možemo da osiguramo da život svih bude podjednako dobar“, izjavio je Veselinović kao povod izlaska na protest.

On je pozvao gradjane da dignu glas protiv nepravde u društvu.

Profesorka prava u penziji Vesna Rakić Vodinelić i advokat, nekadašnji poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljob Šabić saglasni su u oceni da su informacije iz projekta Pandorini papiri razlog za izlazak gradjana na protest.

Rakić Vodinelić je kazala da se puno puta do sada moglo čuti da je proveravan slučaj ministra finansija Siniše Malog povodom navoda o posedovanju 24 stana, za šta je tužilaštvo saopštilo da je našlo da nema osnova za gonjenje i da nema novih informacija iz projekta Pandorini papiri.

„Republičko javno tužilaštvo je avangarda katastrofe pravosudja u celoj Srbiji“, ocenila je Rakić Vodinelić.

Advokatica i ekološka aktivistkinja Danijela Nestorović podsetila je gradjane na ugrožavanje bare Reva na desnoj obali Dunava u beogradskom prigradskom naselju Krnjača, dovoženjem gradjevinskog otpada i šuta.

Šef pravnog tima OGP Akcija i Zajedno za Srbiju Aleksandar Mijailović kazao je da su u Šapcu na prethodnim izborima kradeni glasovi, dodajući da su glasovi kradeni i na ponovljenim izborima i da treba da se stane na put takvoj vrsti nepravde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.