U trendu

Poziv Vučiću da se izjasni o naseljvanju migranata

Državotvorni pokret Srbije pozvao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića da se odmah izjasni o najavama iz zemlje i inostranstva da će nekoliko stotina hiljada ljudi izbeglih iz severne Afrike i Bliskog istoka biti naseljeno u Srbiji.

Taj pokret ocenio je da je nakon izjava zvaničnika UNHCR i bavarskog ministarstva policije potpuno jasno da će u Srbiji biti formirani prihvatni centri za stotine hiljada izbeglica sa Bliskog istoka.

„I pored toga što je premijer Vučić izjavio da do toga neće doći, njegova ministarka za evropske integracije ga je demantovala, potvrđujući da u okviru otvaranja poglavlja za pristupanje EU, Vlada Srbije mora hitno da preda operativni plan za zbrinjavanje izbeglica“, navodi se u saopštenju.

Ta vanparlamentarna politička organizacija je, takođe, ocenila da srpska policija nije sposobna da obezbedi granice Srbije i da je to sasvim dovoljan razlog za ostavku ministra.

„Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, umesto da javnosti iznese istinu o napadima migranata na pograničnu policiju Srbije u Horgošu i duž granice sa Makedonijom, bavi se estradnim nastupima i stranačkim prepucavanjima“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.