U trendu

Pravda za Stefana: Pozdravljamo pokretanje postupka protiv sudije Radmile Djerić

Inicijativa „Pravda za Stefana!“ saopštila je da pozdravlja pokretanje postupka pred Visokim savetom sudstva protiv sudije za prethodni postupak Prvog osnovnog suda u Beogradu Radmile Djerić, kojim će se preispitati postojanje odgovornosti sudije u slučaju puštanja Lazara Galića da se brani sa slobode.

Kako su podsetili u toj Inicijativi, Galić je osumnjičen za gaženje i nanošenje teških telesnih povreda Mihailu B. i njegovim maloletnim sinovima, od kojih jednom sa smrtnim ishodom.

„Ovim za sada prestaju razlozi za blokade i proteste, ali pozivamo gradjane da još jednom dodju večeras u 19.00 časova na Karaburmu, na mesto strašnog udesa, kako bismo odali počast tragično ubijenom Stefanu“, navela je inicijativa.

Pozvali su Visoki savet sudstva i ostale relevantne institucije, da hitno preispitaju tačnost informacije „da se osumnjičeni Lazar Galić i sudija Radmila Djerić lično poznaju više od 10 godina.

Pismo Inicijative „Pravda za Stefana“ potpisano je sa „Zabrinuti i nezadovoljni gradjani“.

Dečak Stefan B. (9), koji je preminuo od posledica povreda zadobijenih u saobraćajnoj nezgodi na Karaburmi, sahranjen je u subotu na Novom groblju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.