U trendu

Predsednica Vlade Srbije razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Španije

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Španije Hoseom Manuelom Albaresom Buenom koji je u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu.

Uoči predsedavanja Španije Savetom EU u drugoj polovini ove godine, premijerka je posebno istakla značaj današnjeg potpisivanja Memoranduma Srbije i Španije o razumevanju o unapređenju saradnje u oblasti evropskih integracija, piše u saopštenju Vlade.

Sagovornici su se saglasili da su politički odnosi dve države odlični, zasnovani na čvrstim temeljima, i da predstavljaju jaku potporu dalje saradnje, posebno ekonomske i trgovinske.

Albares je izjavio da je prijateljstvo dveju zemalja jako, da su politički odnosi Srbije i Španije odlični  i da će Španija tokom svog predsedavanja Savetom EU politici proširenja pridati važnu ulogu.

Brnabić je zahvalila Španiji zbog principijelnog poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i podrške Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Brnabić je španskog ministra informisala o dijalogu Beograda i Prištine, provokacijama na Kosovu uz  napade i uznemiravanje sprskog stanovništva i skrnavljenje kulturnog nasleđa, kao i o tome da Priština ne primenjuje svoje obaveze iz Briselskog sporazuma.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar