U trendu

Predstavljena radna verzija Nacrta zakona o elektronskim medijima u Srbiji

Radnu verziju Nacrta zakona o elektronskim medijima predstavili su danas stručnjaci za medijsko pravo u zgradi Vlade Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije.

Članovi ekspertske Radne grupe koji su radili na Nacrtu zakona su profesor Rade Veljanovski, profesorka Jelena Surčulija, stručnjaci za medijsko pravo Ljubiša Kuvekalović i Stevan Pajović, kao i predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, pomoćnica ministra Katarina Tomašević, Dejan Stojanović i Miloš Mićić iz Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

„Novi pravni okvir dodatno će povećati nezavisnost, samostalnost i odgovornost Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i nacrt koji je izradila radna grupa, predstavlja značajan iskorak u odnosu na postojeći zakon, uz nastavak procesa harmonizacije sa EU Direktivom o audiovizuelnim medijskim sadržajima“, piše u saopštenju.

Prezentaciji su prisustvovali predstavnici medijskih i novinarskih udruženja koji su učestvovali u izradi Medijske strategije i Akcionog plana.

Ministar informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, zamolio je predstavnike medijskih i novinarskih udruženja da se uključe u dalji rad na ovom dokumentu i daju sugestije na dostavljen nacrt pre upućivanja na javnu raspravu.

Prezentaciji su prisustvovali i šef misije OEBS-a u Srbiji, Jan Bratu, predstavnici Delegacije EU, ambasade Norveške i Fondacije Konrad Adenauer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar